середу, 2 червня 2021 р.

 Виховний захід "В гостях у Природи".

  З метою формування екологічної культури школярів,передбачення можливих негативних наслідків для природи в результаті господарської діяльності людини,виховання бажання в учнів брати участь у природоохоронній роботі для збереження багатств рідного краю для учнів 2-Б класу Диканської ЗОШ I-III ступенів був проведений виховний захід "В гостях у Природи".


  Захід був проведений у формі вікторини-гри.Всі учасники були поділені на 2 команди: одна команда представляла світ рослин - "Флора", а інша відстоювала інтереси тварин - "Фауна".


Діти відгадували загадки,




працювали з прислів'ями про тварин та рослин,



зображували пантомімно назви тварин і рослин,




працювали з картками,де з'єднували видове і родове поняття з навколишнього середовища,


розгадували ребуси та кросворди про живий світ природи.
Внаслідок запеклої боротьби,з незначним відривом перемогла команда "Флора".Всі школярі, на згадку від бібліотеки отримали маленькі подаруночки.


  Але найголовніше дізналися,яких тварин і рослин з кожним роком залишається все менше внаслідок діяльності людини,що таке Червона книга України,які види рослин,тварин,птахів туди занесено,які дії по відношенню до природи можна робити,а які категорично заборонено,що ж це взагалі за така наука "екологія"?

  Насамкінець заходу,незважаючи на сумні прогнози вчених,з якими школярів ознайомила бібліотекар,щодо катастрофічного стану нашої екології,діти дійшли висновку,що ми ще можемо поліпшити майбутнє нашої планети.Але це буде можливим лише тоді,коли дотримання екологічних вимог стане нормою життя кожного з нас.

  По завершенню заходу бібліотекар ознайомила маленьких читачів із сучасними дитячими новинками літератури та допомогла у виборі книжечки для літнього читання.






Немає коментарів:

Дописати коментар