четвер, 23 грудня 2021 р.

 Свято "Новорічний час казковий"

З дитинства більше за все ми полюбляємо зимові свята,але це й не дивно: запах ялинки,смачні гостинці,добрий і веселий Дід Мороз з онучкою Снігуронькою.

На зимову пору припадає чи не найбільше народно-релігійних свят:День Св.Миколая (19.12), Новий Рік (1.01),Святвечір (6.01),Різдво Христове (7.01),Свято Меланки або Щедрий вечір (13.01),Старий Новий Рік (14.01),Водохреща (19.01). Про ці зимові свята,традиції їх святкування, ми й зібралися поговорити разом з учнями 4-В класу (кл.кер.Кабцан С.А).

Діти ознайомилися з історією походження кожного свята,звідки пішла традиція дарувати подарунки,як ці свята святкують в різних країнах світу.

Далі, на дітей чекав захоплюючий майстер-клас з виготовлення паперової сніжинки,який провела працівник бібліотеки Олійник Л.М.




А хіба буває Новий Рік без розваг та веселощів? Звісно,ні.Тож,невід'ємною частиною нашої зустрічі,стала конкурсно-розважальна програма,яку провела бібліотекар Онищенко О.А.

На школярів чекало багато конкурсів,де вони мали змогу проявити свою кмітливість,швидкість,згуртованість,ерудицію.







Є повір'я,якщо на Новий Рік загадати бажання,то воно неодмінно здійсниться.Тож,і ми,з  дітлахами,не змогли залишити цей момент без уваги.Школярі записували свої бажання та складали до чарівного листа Діду Морозу,щоб через рік його відкрити і дізнатися,чи збулася їх мрія, у році,що минув.


Наприкінці свята,всі дітки отримали солодкі подарунки,які нам надав відділ культури і туризму Диканської селищної ради.















Немає коментарів:

Дописати коментар